Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Luzhniki
CSKA houdt pas in slotseconden puntje thuis
Luc Goderis

In een inhaalwedstrijd van de tiende speeldag heeft CSKA Moskou tot de slotseconden van de blessuretijd moeten wachten om een puntje thuis te houden.  De stadsderby tegen FK Moskou eindigde op 1-1.

Hector Bracamonte had de bezoekers op het kwartier al op 0-1 geschoten.  De Argentijn profiteerde van geharrewar in de thuisdefensie om Igor Akinfejev's voorzet te verzilveren.
FK putte het nodige vertrouwen uit hun vroege voorsprong en controleerde de wedstrijd.  Het zag er dan ook lang naar uit dat CSKA zijn vijfde nederlaag van het seizoen zou lijden.
In de slotseconden van de blessuretijd schudde Vagner Love nog een wondermooie dribbel uit zijn sloffen en bediende Ivica Olic.  De Kroatische goalgetter aarzelde geen ogenblik en duwde de gelijkmaker tegen de netten.
Voor Ivica Olic was het al zijn negende doelpunt uit deze competitie.  Hij wordt hiermee alleen leider in de stand voor de topschutters.

In de rangschikking knabbelt CSKA opnieuw één puntje van zijn achterstand weg op stadsrivaal Lokomotiv en wipt over Rubin Kazan (van Ebrima Sillah) naar de derde plaats.  CSKA heeft nog altijd drie wedstrijden minder gespeeld dan de gedoodverfde titelkandidaat maar de ongeslagen leider telt inmiddels wel al 15 punten voorsprong op de buren.

foto : Ivica Olic (kulichki.net)