Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Luzhniki
Gehavend Spartak vlot voorbij stadsrivaal
Luc Goderis

Spartak Moskou mistte enkele belangrijke basisspelers voor de stadsderby tegen Torpedo Moskou maar behaalde toch een vlotte en verdiende 3-1 overwinning.  Het werd één van de beste wedstrijden van het seizoen.
Roman Pavlyuchenko kroonde zich, met twee doelpunten, tot de held van Spartak en voert nu de lijst der topschutters aan.  Na 21 minuten kopte hij een voorzet van Sergey Kovalchuk binnen en op het uur was de thuisdoelman kansloos op zijn verschroeiend afstandsschot.  In de eerste helft had de Tsjechische verdediger Radoslav Kovac al voor de 2-0 gezorgd.  Torpedo Moskou kwam, via Vitalius Volkov, niet verder dan een eerreddend doelpunt.

FK Rostov haalde het onderaan de rangschikking, slechts met twee late doelpunten, bij Tom TomskAndrei Demkin (kent U hem nog ?) had net voor het halfuur zijn ploeg op voorsprong geschoten en het duurde tot in de slotfase vooraleer Rostov daar iets tegenover kon plaatsen.  Tien minuten voor het einde zorgde Perez voor de aansluitingstreffer.  Mikhail Osinov bezorgde Rostov, weeral vanop de stip, zijn tweede belangrijke overwinning in evenveel weken.

Leider Lokomotiv Moskou hield zonder enig probleem de drie punten thuis.  Degradatiekandidaat Alaniya Vladikavkaz ging vlot met 3-0 voor de bijl.  Bilyaletdinov, Lebedenko en Sichev waren de doelpuntenmakers.

Ebrima Sillah en Milan Lesnjak maakten voor respectievelijk Rubin Kazan en Saturn Moskou de 90 minuten vol.  Geen van beiden stond echter in een winnend kamp.
Rubin Kazan kwam op het veld van Kriliya Sovetov niet verder dan 2-2 en Saturn ging in de slotfase met 1-0 ten onder bij Shinnik Yaroslavl (80’ Khazov).

Terek Grozny - Dinamo Moskou werd 0-1 (56' Yashin).

foto : Spartak held Roman Pavlyuchenko (Kulichki Net)