Spartak Moskou
Shinnik Yaroslavl
Nemanja Vidic (pen) 9'
1-0
1-1
Datum: 25/06/2005 00:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luzhniki
Spartak Moskou laat dure punten liggen
Luc Goderis
| 0 reacties
Spartak Moskou laat dure punten liggen
Foto: © SC

Vanmiddag werden er tijdens de dertiende speeldag van de Russische Premier League al vier wedstrijden afgewerkt. 

Alaniya Vladikavkaz en Terek Grozniy mochten onderling uitmaken wie de rode lantaarn kreeg toegeschoven.  Beide teams stonden voor aanvang van de wedstrijd immers op een gedeelde laatste plaats.
Dzhambulad Bazaev bezorgde, met zijn derde van het seizoen, de thuisploeg wat ademruimte in de kelderverdieping van de rangschikking.  Bazaev's doelpunt was immers genoeg om de volle buit thuis te houden.

Voor slechts 2000 supporters werd in Moskou het stadsduel FK Moskou - Torpedo Moskou uitgevochten.  In een rustige, ietwat saaie wedstrijd had Dmitri Kirichenko, net voor het einde van de eerste helft, de thuisploeg op voorsprong gebracht.   Na de herneming belegerde Torpedo onafgebroken het FK-doel.  De ene kans na de andere werden echter vakkundig de nek omgewrongen.  Pas in blessuretijd en net toen iedereen in de nederlaag berustte pegelde Igor Semshov dan toch, de meer dan verdiende, gelijkmaker tegen de netten.

CSKA Moskou zette in Rostov de inhaalrace naar de kop van de rangschikking verder.  De Moskovieten kenden weinig moeite met FK Rostov, al hadden ze wel twee strafschoppen nodig om tot scoren te komen.  De Kroaat Ivica Olic benutte ze allebei en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vier.  
CSKA nadert  tot op drie punten van Spartak , dat al twee wedstrijden meer speelde, en tot op negen punten van Lokomotief, dat er al drie meer speelde.

Spartak Moskou morste in het eigen Luzhniki met de punten.  Neman Vidic had Spartak al na negen minuten, vanop de stip, op voorsprong gebracht.  Minder dan een minuut later kreeg Emmanuel Pogatets onmiddelijk rood onder de neus geduwd voor een zware fout, eigenlijk meer een aanslag in ware commando-stijl, op de debuterende Yaroslav Kharitonskiy.
Het duurde tot de 78ste minuut vooraleer Shinnik Yaroslavl zijn numerieke meerderheid in een gelijkmaker kon omzetten.  Een collectieve aanval, opgezet door Sergiu Branco en Andre Bikey, werd uiteindelijk door Anton Khazov voorbij thuisdoelman Wojsziek Kowalevskiy binnengetrapt.
Het zou wel eens een duur puntenverlies voor de Moskovieten kunnen zijn.  Met nog slechts twee wedstrijden van de heenronde te gaan tellen ze nu al zes punten achterstand op Lokomotiv Moskou.  Lokomotiv kan morgen, mits winst tegen Saturn Moskou, de kloof uitdiepen tot negen punten.

foto : Sergiu Branco zit topschutter Roman Pavlyuchenko op de hielen