Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Tsentralniy Stadion Kazan
Rubin smeert Lokomotiv eerste nederlaag aan
Luc Goderis

De, tot gisteren, ongeslagen leider in de hoogste Russische voetbalklasse, Lokomotiv Moskou, heeft vanmiddag een zware 3-1 nederlaag geleden op het veld van Rubin Kazan.
Rubin, zonder de gekwetste Jorgen Jaaland, kwam al vlug op voorsprong toen Ansar Ayupov een penalty omzette.  Lokomotiv miste op het middenveld de geblesseerde Marat Izmailov en dat liet zich voelen.  Vooral aanvallend liep het bij de fiere leiders voor geen meter, maar ook de sterkste verdediging van Rusland wankelde.
Net na het halfuur verdubbelde Rubin, via de Argentijn Alejandro Dominguez, de score.

Naar het einde van de eerste helft en in het begin van de tweede helft konden de Moskovieten geen enkele keer een vuist maken.

Ebrima Sillah moest voor het eerst sinds lang nog eens op de bank starten.  De ex-Club Brugge-speler is in Kazan nochtans één van de vaste waarden op het middenveld.  De Belg mocht in de 74ste minuut doelpuntenmaker Dominguez vervangen en amper één minuut later had hij een voet in de 3-0.  Het was Vladimir Bayramov, die een kwartier voor affluiten, de score verder opdreef.
Lokomotiv kwam niet meer verder dan een eerreddend doelpunt.  Igor Lebedenko scoorde, met nog tien minuten op de klok, zijn vijfde van het seizoen.

Lokomotiv Moskou behoudt wel elf punten voorsprong op Zenith St Petersburg en twaalf punten op CSKA Moskou en Rubin Kazan.