mosCSKA Moskou
Shinnik Yaroslavl
1-0
Datum: 10/09/2005 12:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Luzhniki
CSKA sluipt weer wat dichterbij
Luc Goderis
| 0 reacties
CSKA sluipt weer wat dichterbij
Foto: © SC

Een zwaar gehavend CSKA Moskou hield zaterdagmiddag de drie punten thuis tegen Shinnik Yaroslavl.  

De bezoekers, die mits winst terug aansluiting met de subtop konden krijgen, keken al na één minuut tegen een achterstand aan.  Daniel Carvalho zwiepte net na de aftrap de bal voor doel.  Yevgeni Safonov kon er niet meer bij en Rolan Gusev werkte beheerst af.
Shinnik zette meteen de achtervolging in en dwong de betere kansen af.  Aleksander Shirko was het dichtste bij de gelijkmaker maar hij wrong een reuzenkans de nek om.

Na de herneming grepen de bezoekers uit Yaroslavl de Moskovieten stevig bij de keel.  Serge Branco deed dit zelfs wat te letterlijk en mocht vervroegd gaan douchen.
CSKA had, met een man meer, het meeste balbezit maar kon daar weinig mee aanvangen.  De schaarse kansen werden niet verzilverd.
Pas diep in de toegevoegde tijd slalomde Dudu in het centrum langsheen twee verdedigers en duwde de bal naast Safonov in het hoekje.

CSKA knabbelt dankzij de overwinning opnieuw drie punten weg van de achterstand op Lokomotiv Moskou.  Op acht speeldagen voor het einde van de competitie volgen ze nu samen met Zenith St Petersburg op zeven punten van de leiders.
CSKA mag volgende week op bezoek bij de buren van Saturn terwijl Lokomotiv Moskou naar rode lantaarn Rostov FK mag.

foto : Dudu (kulichki.net)