FK Moskou
Terek Grozny
1-1
64' Ognien Koroman (pen)
Datum: 17/09/2005 12:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Torpedo Streltsova Moskou
FK haalt in extremis volle buit bij Terek
Luc Goderis
| 0 reacties
FK haalt in extremis volle buit bij Terek
Foto: © SC

Terek Grozny verspeelde in een dramatisch slot een hard bevochten en maar vooral broodnodig punt in de strijd tegen de degradatie.  

De bezoekers uit de hoofdstad hadden tijdens de eerste helft het laken volledig naar zich toe getrokken maar kwamen slechts éénmaal tot scoren.  Hector Bracamonte stuurde Dmitri Kirichenko de diepte in en de Russische topschutter tikte zijn twaalfde van het seizoen binnen.
Na de herneming beperkte FK Moskou zich enkel tot het verdedigen van de 0-1 voorsprong.  Terek schakelde meteen een versnelling hoger en dat brak de Moskovieten al gauw zuur op.  De debuterende Ognien Koroman werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de Serviër verzilverde zelf de elfmeter.
De thuisploeg leek, nochtans in volle degradatiestrijd, tevreden met het punt en dacht nu alleen nog aan verdedigen.  FK Moskou rook daarmee zijn kans om alsnog de volle buit binnen te halen maar dat was aanvankelijk buiten de scheidsrechter gerekend.  Eerst werd een glasheldere strafschopfout op Mariusz Jop door de vingers gezien en later werd Kirichenko's dertiende van het seizoen afgekeurd wegens voorafgaandelijk (imaginair) buitenspel.
In de toegevoegde tijd geschiedde dan toch nog gerechtigheid toen Kirichenko de bezoekers in extremis nog de zege bezorgde.