Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Lokomotiv Stadion
Heerlijke stadsderby eindigt onbeslist
Luc Goderis

Beide teams trokken al van bij het eerste fluitsignaal voluit de aanvallende kaart.  Het resulteerde in een prachtige voetbalmiddag in een zonnige Russische hoofdstad.
Na amper acht minuten rolde Diniyar Bilyaletdinov de linkerflank op, dribbelde in het strafschopgebied vijf man tureluurs en legde het openingsdoelpunt op een gouden schoteltje klaar voor Igor Lebedenko.  De spits besloot echter hulpeloos op de doelman.
Saturn eiste het meeste balbezit op en dat leverde enkele kansen op maar Sergei Ovchinnikov keepte secuur.  Hij ranselde twee, bijna identieke, vrije trappen uit zijn doel.  Halfweg de eerste helft hield hij, na een zoveelste samba-aanval van het Zuidamerikaanse trio Bareiro, Geder en Jean Carlos, Bareiro van een gemaakt doelpunt.
Lokomotiv loerde voortdurend op de tegenaanval en prikte vooral via Lebedenko en Bilyaletdinov gevaarlijk tegen.
Na 37 minuten was het toch raak voor Saturn.  Pjotr Bystrov bediende vanop links Jean Carlos en de Braziliaan vuurde vanop de rand van het strafschopgebied staalhard voorbij Ovchinnikov de 0-1 binnen.

Na de herneming greep Lokomotiv zijn stadsgenoot stevig bij de keel.  Bilyaletdinov verzilverde meteen de eerste kans.  Hij mocht aan de tweede paal ongedekt binnenschieten.
De thuisploeg speelde aan een verschroeiend tempo en drukte Saturn twintig lange minuten op de eigen helft.  Zowel invaller Marat Izmailov als Bilyaletdinov en Lebedenko hadden Loko op voorsprong kunnen en moeten schieten.
Ruim na het uur kwam Saturn er voor het eerst tijdens de tweede helft uit.  Bareiro testte vanop zo'n dertig meter de vuisten van Ovchinnikov, die in hoekschop werkte.

Een kwartier voor affluiten drukte de thuisploeg nogmaals stevig het gaspedaal in maar het leken eerder wanhoopspogingen.  Het bleef 1-1.