Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
In Rusland zijn de teerlingen geworpen
Luc Goderis

Tijdens de laatste speeldag in de Russische Premier League stond nog slechts één wedstrijd met inzet geprogrammeerd.  Buren en aartsrivalen Lokomotiv Moskou en Spartak Moskou mochten in een onderling duel uitvechten wie van beide met het tweede Champions League ticket aan de haal mocht gaan.  Beide teams telden voor aanvang evenveel punten maar Spartak telde meer gewonnen wedstrijden.  Een draw volstond dus voor de bezoekers.

In een evenwichtige en aangename wedstrijd om volgen deelden beide ploegen de punten en trokken de bezoekers zo aan het langste eind.  Lokomotiv, dat er duidelijk de meeste zin in had, domineerde de eerste helft maar kwam niet tot scoren.  Spartak zorgde  vooral uit stilstaande fases voor wat gevaar maar kon Sergei Ovchinnikov nooit echt bedreigen.
Na de herneming gingen de bezoekers dan toch nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt.  Net na het uur was het zover en Egor Titov rondde een mooie collectieve Spartak-aanval af.
Lokomotiv dat nu twee maal moest scoren ontbond al zijn duivels maar kwam niet meer verder dan een verdiende gelijkmaker.  Vier minuten voor affluiten zorgde Malkhaz Asatiani voor de 1-1.

Verderop in de Russische hoofdstad verzorgden kersvers kampioen CSKA Moskou en het degraderende Alaniya Vladikavkaz het spektakel.  Het werd er 4-3.  Spartak Gogniev scoorde alle doelpunten voor de bezoekers.

Ebrima Sillah beëindigt de competitie, met Rubin Kazan, op een mooie vierde plaats.  Helaas is dit voor de ex-Club Brugge speler net buiten de prijzen.  De 3-2 nederlaag op de laatste speeldag was daarvoor van geen belang meer.

Terek Grozniy, het team uit Tsjetsjenië, kon zijn kortstondige verblijf in de hoogste afdeling niet in schoonheid afsluiten.  Ze gingen kansloos met 2-0 onderuit in Tomsk.