Speeldag: Speeldag 25
Stadion: SKA Stadion
CSKA neemt optie op de titel
Luc Goderis

Dank zij twee doelpunten van de Kroaat Ivica Olic verzekerde CSKA Moskou zich niet alleen van de overwinning op Rostov, maar verstevigde het ook de leiderplaats in de rangschikking.  Voornaamste concurrent Spartak Moskou verspeelde, verrassend genoeg, immers twee belangrijke punten op het veld van rode lantaarn Shinnik en volgt vier speeldagen voor het einde van de competitie al op vier punten.

CSKA was bij Rostov de betere ploeg maar wist het overwicht tijdens de eerste helft niet in doelpunten om te zetten.  De thuisploeg prikte tijdens die eerste periode, via Omar Perez, slechts twee maal tegen.  De Uruguyaan wrong beide kansen echter de nek om.

Na de herneming was het wel vlug raak voor de regerende landskampioen.  De Marokkaanse thuisgoalie Abdelilah Baggi ging in de fout en Ivica Olic opende verdiend de score.  De Kroaat kreeg wat later de kans om CSKA's voorsprong te verdubbelen, maar zijn vizier stond net niet scherp genoeg.

Totaal onverwacht viel het doelpunt plots aan de andere kant.  Igor Akinfeev haalde Issau Kanyenda onderuit en scheidsrechter Aleksandr Gvardis aarzelde niet.  De bal ging op de stip en Timofei Kalachev verzilverde de elfmeter, zij het in twee keer.

Na de gelijkmaker ontbonden de Moskovieten al hun duivels en rolden, op zoek naar de overwinning, als een pletwals over de thuisploeg.  Vijf minuten voor affluiten resulteerde de aanvalsdrift in de 1-2.  Daniel Carvalho zette de aanval op en Olic zorgde voor de afwerking en de eindstand.