Lokomotiv Moskou
Spartak Nalchik
0-2
69' Eduard Korchagin (pen)
Luc Goderis

Slavoljub Muslin, de ex-trainer van Lokeren, heeft met Lokomotief Moskou zijn start nu helemaal gemist.  Na drie speeldagen tellen de Moskovieten één schamel puntje en afgelopen weekend gingen ze sensationeel de boot in thuis tegen Spartak Nalchik.
Na tien minuten duwde Sergei Pilipchuk een voorzet van Erik Korchagin binnen en diezelfde Korchagin verdubbelde twintig minuten voor affluiten, vanop de stip, de voorsprong.  De promovendus speelde toen al ruim twintig minuten met een man minder, Gogita Gogua liep immers tegen twee gele kaarten aan, maar Loko kon het numerieke overwicht nooit uitbuiten.

Dmitry Loskov milderde enkele minuten later, ook al vanuit strafschop, tot 1-2 maar uitblinker Pilipchuck drukte alle thuishoop vlug de kop in toen hij er 1-3 van maakte.  In de allerlaatste minuut zorgde Garry O'Connor nog voor de aansluitingstreffer maar voor de thuisploeg was het kalf toen al lang verdronken.

Titelkandidaat Lokomotiv bengelt nu beschamend onderin de rangschikking en mag van geluk spreken dat de concurrentie ook al wat punten liet liggen.  Het is na drie speeldagen uiteraard nog veel te vroeg om conclusies te trekken maar Muslin zal zijn lokomotief heel snel op het juiste spoor moeten krijgen want volgende week gaan ze op bezoek bij buur Spartak Moskou.  Nog een week later ontvangen ze CSKA...

Spartak Nalchik mag met vier op negen uiterst tevreden zijn.  De nieuwkomer in de Russische Premier League sprokkelde de punten immers tegen Spartak, CSKA en Lokomotiv en dat zijn toch niet van de minsten.