zenZenit St Petersburg
Lokomotiv Moskou
Datum: 11/06/2007 17:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Petrovskiy Stadion
De Bleeckere floot Russische topper
Luc Goderis
| 0 reacties
De Bleeckere floot Russische topper
Foto: © SC

Zenit St Petersburg heeft vanmiddag verzuimd om alleen aan de kop van de Russische rangschikking te komen.  De ploeg van Dick Advocaat bleef in het eigen Petrovski tegen Lokomotiv Moskou op 1-1 steken.   Het ene puntje was voor Zenit wel voldoende om zich naast CSKA Moskou en Spartak Moskou te hijsen.

Lokomotiv begon het topduel, dat onder leiding stond van onze landgenoot Frank De Bleeckere, het beste.  Al na een kwartier schoot Dmitri Sychev de Moskovieten op voorsprong.

Het team uit de hoofdstad deed Zenit bij momenten wankelen, maar doelman Vyacheslav Malafeev hield zowat in z'n eentje zijn ploeg recht.

Het bleef er lange tijd naar uitzien dat Loko probleemloos de volle buit zou meenemen uit Sint Petersburg, maar een kwartier voor affluiten hield Zenit toch nog een puntje thuis.  Aleksandr Anyukov scoorde toen immers voor de thuisploeg.

Zowel CSKA Moskou als Spartak Moskou en Zenit St Petersburg verzamelden nu twintig punten uit twaalf duels en gaan samen aan de leiding.  Krylia Sovetov Samara volgt op de voet met negentien punten.