Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Spartak Stadion Nalchik
Lombaerts leidt Zenit richting titel

Nadat Spartak Moskou eerder vanmiddag twee dure punten had laten liggen op het veld van stadsgenoot Saturn kreeg Zenit dé kans om een grote stap te zetten richting titel.

Het team van Nicolas Lombaerts mocht op het veld van Spartak Nalchik een gooi doen naar de drie punten en de leidersplaats.  In Nalchik bleef Zenit echter lang steken op 0-0, maar het was uitgerekend onze landgenoot die de ban brak voor de bezoekers.  Tien minuten na de herneming scoorde hij immers de 0-1.  Nog eens tien minuten later stond Zenit plots op 0-2, via Alejandro Dominguez.  Tijdens de slotminuut dreef Fatih Tekke de score nog op tot 0-3.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg telt Zenit twee punten voorsprong op Spartak Moskou.