Spartak Moskou
0-1
0-2
0-3
37' Vladimir Bistrov (pen)
Datum: 31/03/2007 12:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Petrovskiy Stadion
Spartak deelde flinke tik uit
Luc Goderis

Spartak Moskou heeft zaterdagmiddag een flinke tik uitgedeeld aan titelconcurrent Zenit St Petersburg.  Het team van Dick Advocaat ging in het eigen Petrovskiy kansloos met 1-3 onderuit.
De Moskovieten grepen hun concurrenten al van bij het eerste fluitsignaal stevig bij de keel en na de eerste aanval van de middag mocht Vyacheslav Malafeev zich een eerste keer omdraaien.  Egor Titov draaide vanop de rand van het strafschopgebied hard in de kruising.

Halfweg de eerste helft keek de thuisploeg plots tegen 0-2 aan toen Martin Stranzl scoorde en nog voor de rust zag het er helemaal belabberd uit voor het team van Dick AdvocaatAnatoliy Timoshuk haalde binnen de zestien Vladimir Bistrov onderuit en de spits verzilverde zelf de elfmeter.

Kort voor de pauze liep Moskoviet Aleksei Rebko tegen zijn tweede gele kaart aan, maar de thuisploeg kon niet profiteren van hun numerieke meerderheid.  Pas vijf minuten voor affluiten kon Pavel Pogrebnyak milderen.  Enkele minuten later kreeg ook hij nog een rood karton onder de neus geduwd.  Scheidsrechter Igor Egorov was trouwens bijzonder gul met de kaarten.  Hij trok maar liefst tien keer geel en tweemaal rood.

Spartak blijft na drie speeldagen ongeslagen en telt zeven op negen ; genoeg om voorlopig naar de kop van de rangschikking te schuiven.  In Sint Petersburg luiden echter de eerste noodklokken.  Zenit kon tijdens de drie eerste speeldagen amper één maal winnen en dat is veel te weinig voor een team dat de titel wil.