Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Dinamo Stadion Moskou
Lokomotiv opnieuw onderuit
Luc Goderis

Lokomotiv Moskou heeft zijn titelambities zaterdag geen kracht kunnen bijzitten.  Na de 1-0 nederlaag van drie dagen geleden in de kwartfinale van de Russische beker heeft Lokomotiv nu ook in de competitie verloren van Dinamo.  Met amper vier op twaalf is de competitiestart van titelfavoriet Lokomotiv mislukt.  Dinamo doet net iets beter en na het rampjaar van vorig seizoen is dat een hele verademing voor de blauwwitten.

Lokomotiv had al vlug veldoverwicht tijdens de derby en creëerde de eerste deftige kans, maar Diniyar Bilyaletdinov schoot de vrije trap pardoes in de muur.  De roodgroenen drukten daarop langzaam maar zeker hun stadsrivalen met de rug tegen eigen doel.  Dinamo moest leidzaam toezien, maar kwam er halfweg de eerste helft een eerste keer gevaarlijk uit.

Op het halfuur kreeg Loko toch wat het verdiende en de Roemeen Rezvan Kosic werkte cool de 0-1 binnen.  Na de treffer schoot de thuisploeg eindelijk wakker, maar Ruslan Pimenov miste een open kans.  De bezoekende verdediging kreeg het alsmaar moeilijker en net voor de pauze liep de Braziliaan Fininho al tegen een tweede gele kaart van de middag aan.

Vlak na de herneming buitte Dinamo het numerieke overwicht optimaal uit en al vlug stond het opnieuw gelijk.  Dmitri Kombarov liet Eldin Jakupovic kansloos.  1-1.  De blauwwitten roken hun kans en bleven aanvallen, maar ook Lokomotiv kwam er bijwijlen gevaarlijk uit.  Halfweg de tweede helft bezorgde Igor Semshov op een counter de thuisploeg de voorsprong.  Danni Gomez maakte op links de actie, Kombarov zorgde voor de assist en Semshov joeg de 2-1 binnen.

Lokomotiv probeerde tijdens de slotfase nog een punt uit de brand te slepen, maar kon thuisgoalie Zidrunas Karchemarskas niet echt meer bedreigen.