Datum: 28/04/2007 17:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lokomotiv Stadion
FK Moskou nog altijd ongeslagen
Luc Goderis
| 0 reacties
FK Moskou nog altijd ongeslagen
Foto: © SC

Zenit St Petersburg heeft op de zevende speeldag een goed zaak gedaan in de Russische titelstrijd.  Het team van trainer Dick Advocaat won het uitduel tegen middenmotor Tom Tomsk met 0-1 en hijst zich daardoor in het spoor van leider FK Moskou.
Pavel Pogrebnyak tekende in Tomsk een kwartier voor affluiten voor het enige doelpunt van de middag.  Door de zege staat Zenit nu samen met Spartak Moskou, dat zondag wel nog in actie komt tegen Kuban Krasnodar, op een gedeelde tweede plaats.  Beide ploegen tellen veertien punten en dat is slechts één punt minder dan leider FK Moskou.

FK Moskou staat minstens nog tot zondagmiddag alleen bovenaan in de Russische Premier League.  Tijdens het stadsderby in de Russische hoofdstad tegen Lokomotiv werd het 1-1 en daardoor blijft FK ook na zeven speeldagen ongeslagen.

Beide teams namen één helft voor hun rekening.  Voor de pauze waren het vooral de bezoekers die het initiatief namen en dat resulteerde al vlug in een doelpunt van Hector Bracamonte.  Zowel de Argentijn als Sergei Semak hadden de score nog verder moeten opdrijven, maar de Zweedse thuisgoalie Eldin Jakupovic verhinderde dat.

Na de herneming deelde vooral Lokomotiv de lakens uit.  Toch duurde het tot een kwartier voor affluiten vooraleer Loko, via Branislav Ivanovic, verdiend langszij klom.  Beide teams claimden tijdens de slotfase nog de overwinning, maar zowel Dmitri Sychev als Rodolfo verkwanselden de kansen voor de thuisploeg.  Branislav Krunic trof voor de bezoekers nog de dwarsligger.

Tijdens de twee overige zaterdagwedstrijden kwamen twee oude bekenden uit de Belgische competitie in actie.  Nenad Stojanovic viel op het uur in voor Luch Energiya Vladivostok, maar kon niet verhinderen dat zijn team met 0-1 verloor van Dinamo Moskou.

Promovendus Khimki FK, met Nastja Ceh 84 minuten in de basis, haalde het met het kleinste verschil van Spartak Nalchik.