Stadion: Metallurg Stadion Samara
Puntenverlies Lokomotiv goed nieuws voor Zenit-Belgen
Timothy Collard

Lokomotiv Moskou heeft zaterdagnamiddag punten laten liggen op het veld van Krylia Sovetov, dat is de werkgever van voormalig Standard-speler Réginal Goreux. Doordat Lokomotiv punten liet liggen, kan leider Zenit nog wat verder uitlopen in de stand.

Het zag er aan de rust wel heel benard uit voor Lokomotiv Moskou. Na net geen twintig minuten spelen opende Kornilenko de score vanop elf meter. Diezelfde Kornilenko verdubbelde vlak voor de pauze de score en zo moesten de bezoekers maar uit hun pijp komen in de tweede helft.

Dat deed Lokomotiv - met Mbark Boussoufa 76 minuten in de ploeg - dan ook. Meteen na de pauze tekende N’Doye voor de aansluitingstreffer en iets voorbij het uur stond het zelfs opnieuw gelijk. Mykhalyk tekende voor de 2-2.

Zenit kan uitlopen

De maker van het laatste doelpunt liep in blessuretijd van de match ook nog tegen zijn tweede gele kaart aan, maar uiteindelijk bleef de 2-2 op het scorebord staan. Lokomotiv telt voorlopig twee punten minder dan Zenit, dat morgenmiddag nog in actie komt op het veld van Tom Tomsk.