Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Luzhniki
Belgen van Zenit verliezen, competitie terug spannend

Zenit heeft een pijnlijke nederlaag geleden op het veld van Spartak Moskou. Daardoor schuift de top van de Russische competitie terug in elkaar.

Zenit was - met Lombaerts en Witsel in de basis - nochtans goed begonnen aan de wedstrijd. Het kwam snel op voorsprong via Kerzhakov. Het kon zelfs 0-2 worden, maar Hulk miste een strafschop.

Dat was het signaal voor de Armeniër Movsisyan. Voor de rust maakte hij er al twee, vlak na de koffie maakte hij zijn hattrick vol. Hulk deed nog even wat terug, maar Glushakov deed de boeken dicht.

Vlak voor de rust werd Nicolas Lombaerts vervangen wegens een blessure, na een tackle van McGeady. Over de ernst van de blessure is nog geen uitsluitsel. Het is dus nog niet geweten of hij de interlands tegen Colombia en Japan zal moeten missen.

Wat wel geweten is, is dat de competitie in Rusland spannend wordt. Zenit heeft nu drie punten voorsprong op Spartak en Lokomotiv Moskou.