Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers wint Old Firm

Glasgow Rangers heeft vanmiddag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de Schotse landstitel. De ploeg van Jan Wouters won met 2-0 tegen eeuwige rivaal Celtic en nadert hierdoor tot één punt van de koploper.

Het was een verdiende zege voor de Rangers. Na een kwartier spelen bracht Novo de thuisploeg op voorsprong vanop de penaltystip. Tien minuten later stond het al 2-0, Prso kopte een voorzet van Ricksen mooi binnen.

Celtic moest na 38 minuten ook nog met tien man verder, na een vermeend klapje aan Løvenkrands moest Alan Thompson het veld met rood verlaten. Kort na rust kwamen de bezoekers zelfs met negen te staan, Chris Sutton kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen.

Celtic probeerde nog wel, maar kon de overwinning van de Rangers nooit in het gedrang brengen. Het is voor Glasgow Rangers de eerste overwinning in een competitiewedstrijd tegen Celtic sinds december 2002.