abeAberdeen
Rangers FC
Datum: 23/01/2005 15:00
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Pittodrie Stadium
Rangers houden verschil met Celtic klein
Stan Govaert
| 0 reacties
Rangers houden verschil met Celtic klein
Foto: © SC

De Glasgow Rangers kwamen gisteren terug tot op 3 punten van aartsrivaal Celtic in de Schotse Premier League na een duurbevochten zege op Aberdeen. Buffel speelde een matige partij.

Aberdeen, dat de laatste weken aan het wegzakken was na een sterke start aan het seizoen, verweerde zich wel tegen de reuzen uit Glasgow, maar 2 vroege tegengoals maakten hen monddood.

Na 9 minuten al opende de Kroaat Prso de score na een mooie doorsteekpass van Djordjic. Op het kwartier leek de match dan gespeeld voor de Rangers, want McNaughton werkte de bal in eigen doel en zette zo de 0-2 op het bord.

'The Dons' kwamen echter terug in de match toen Darren Mackie sneller op de bal was dan Klos, 1-2. De tweede helft was typisch Schots vechtvoetbal: veel goeie wil en inzet maar weinig aan te zien. Onze landgenoot Thomas Buffel, die door de terugkeer van spitsen Novo en Prso vanop de rechterkant moest opereren, bewees nog maar eens dat de zijlijn niet zijn plaats is en werd gewisseld na 70 minuten. Hopelijk beseft manager Alex McLeish gauw dat de kleine snelle Spanjaard veel beter plakt tegen die rechterkant dan Buffel. Hij bewees vorige week toch dat hij, ondanks weinig steun, het desnoods alleen in de spits kan.

Bij Aberdeen bleef Sasa Ilic heel de match op de bank en hij zag zijn ploeg onmachtig tegenover de Rangers die de partij rustig controleerden tot het einde, ondanks de bijna traditionele opstootjes in deze wedstrijden. Zo blijven de 'Light Blues' in het spoor van Celtic en ziet het ernaar uit dat we eindelijk nog eens een spannend competitie-einde krijgen in de SPL.