Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Ibrox Stadium
Celtic wint in Ibrox van de Rangers

In de uiterst belangrijke wedstrijd heeft Celtic Glasgow de Glasgow Rangers verslagen met 2-1. Door deze overwinning heeft Celtic vijf punten voorsprong op de Gers en nemen ze een serieuze optie op de titel.

Bij de Rangers werd Thomas Buffel naar de bank verwezen, terwijl bij Celtic Joos Valgaeren niet in de kern zat. Celtic kreeg de eerste kans via Craig Bellamy, maar Ronald Waterreus stopte met de voet. Aan de overkant miste Nacho Novo de eerste mogelijkheid voor de Rangers. Halverwege de eerste helft viel er dan toch een goal. Stilian Petrov kopte een voorzet van Didier Agathe binnen en bracht zo de bezoekers op voorsprong. Aan de grote vreugdeuitlating hield hij wel een gele kaart over en daarenboven werd hij geraakt door een object gegooid vanuit het publiek. Even later kregen de Rangers via Sotirios Kyrgiakos een grote kans, maar de Griek miste. De goal viel wederom aan de overkant op naam van Craig Bellamy. Toch gaven de Rangers niet op maar Dado Prso zag zijn kans gekeerd door doelman David Marshall en Marvin Andrews trof de lat.

In de tweede helft probeerde Celtic de partij te controleren. Het kwam ook aan kansen maar de jonge Beattie en Stan Varga kwamen niet tot scoren. Ook de Rangers dwongen mogelijkheden af, maar de Spaanse aanvaller Novo had zijn dagje niet. Eén van zijn pogingen werd van de lijn gekeerd door Jackie McNamara. In de 88ste minuut lukte de thuisploeg toch de aansluitingstreffer via invaller Steven Thompson. Celtic hield echter stand en neemt de drie punten mee naar huis.

Celtic heeft nu 86 punten en dat zijn er vijf meer dan de Rangers. Het heeft maar liefst 29 punten voorsprong op nummer drie, Hibernian. Door deze overwinning ziet het er naar uit dat Celtic zijn titel zal verlengen.