Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Ibrox Stadium
Buffel scoort voor Rangers
Kristof Blomme

De wedstrijd tussen de Glasgow Rangers en Hearts eindigde op 2-1. Thomas Buffel speelde een goeie partij en scoorde de eerste goal voor de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al na acht minuten. Thomas Buffel kopte zowaar binnen na schitterend voorbereidend werk van Novo. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers wat meer opzetten. Een lage vrije trap van Hartley werd gepakt door Waterreus. Even later probeerde hij het opnieuw, maar weer stond Waterreus paraat. Ondertussen had Prso ook al op doel gevlamd. Gordon had geen moeite met die bal. Nog voor rust was er weer Prso met een kans op aangeven van Novo. Nu was er wel een goeie Gordon nodig om de spits van een doelpunt te houden. Verdediger Andrews had ook moeten scoren,  maar hij liet de kans liggen na een goeie bal van Prso. Vlak voor rust was het dan toch raak voor de verdediger. Een hoekschop kwam uiteindelijk terecht bij Buffel. Zijn schot werd door Andrews nog net in doel gedevieerd.

Na rust zorgde Buffel voor het meeste gevaar. Eerst werd zijn volley gepakt door Gordon. Niet veel later knalde de Belg een bal op de lat na een geniale pass van Arveladze. Acht minuten voor tijd maakte de thuisploeg het zichzelf nog onnodig moeilijk. Een vrije trap van Stewart werd door de volledig vrijstaande Andrews in eigen doel gekopt. Thompson trof wat later nogmaals de lat voor de thuisploeg. De laatste kans was voor Hearts. Simmons schoot de bal net over de dwarsligger.

Door deze overwinning nemen de Rangers de leiding over van Celtic. Ze hebben een voorsprong van één punt. Zondag speelt Celtic nog thuis tegen Aberdeen

Glasgow Rangers: Waterreus, Ricksen, Andrews, Kyrgiakos, Vignal, Buffel (Burke 80), Alex Rae, Ferguson, Lovenkrands (Arveladze 59), Novo, Prso (Thompson 73).

Hearts: Gordon, Neilson, Pressley, Webster, Wallace, Stewart, Hartley, MacFarlane, Mikoliunas (Simmons 74), Hamill (Burchill 67), Miller (Wyness 45).

Goals: Buffel 9, Andrews 42, Andrews 84 og.

Gele kaarten: Vignal, Wallace, Mikoliunas.

Toeschouwers: 49,342.

Scheidsrechter: C. Richmond.