celCeltic Glasgow
Rangers FC
Datum: 29/08/2004 14:00
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic wint opnieuw Old firm
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Celtic wint opnieuw Old firm
Foto: © SC

    
Op Ibrox zal men weer flink balen. Hun Glasgow Rangers hebben immers wéér verloren van aartsrivaal Celtic Glasgow. Nochtans zag het er lange tijd naar uit dat de wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen. In de laatste minuten trok Celtic de wedstrijd echter naar zich toe.

Alex McLeish verraste bij de aftrap vriend en vijand door vaste waarden Peter Lovenkrands en Stephen Hughes op de bank te laten. Onder meer het jonge talent Alan Hutton kreeg zo zijn kans. Langs de andere kant hield Martin O’Neill topscorer Chris Sutton op de bank. Hij werd vervangen door nieuwkomer Juninho, die overigens een bevredigend debuut maakte.
 
In een vrij saaie eerste helft had Celtic het veldoverwicht. Juninho bezorgde de Rangers-defensie regelmatig problemen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Braziliaan zelf voor de grootste kans van de eerste helft zorgde: ei zo na verraste hij de Duitse keeper Klos met een lob, maar de bal belandde op het dak van het doel.
 
Nochtans waren het de Rangers die de eerste grote kans van de wedstrijd gecreërd hadden. Al in de eerste minuut stuurde Nacho Novo nieuwkomer Dado Prso diep, maar Didier Agathe kwam net op tijd terug om de bal af te pakken van de Kroatische spits. Wat later stuurde Alex Rae op zijn beurt Novo diep, maar opnieuw was Agathe attent. Daarna kreeg Juninho nog een mooie kans, maar hij kon niet verhinderen dat de brilscore ook bij de rust nog op het bord stond.
 
In de tweede helft was het Hartson die het eerst gevaarlijk was. De Schot zette zijn hoofd tegen een corner van McNamara, maar keeper Klos had geen moeite om de bal te vangen. Aan de andere kant kreeg Prso opnieuw een mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot werd knap afgeblokt door David Marshall.

Vijf minuten voor het einde gebeurde het dan toch: Alan Thompson liet Klos kansloos met een prachtig schot. De Rangers konden niets meer terugdoen en verloren zo hun zevende Old Firm op rij.