Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Murrayfield Edinburgh
Makkelijke zege voor Hearts
Pieter Marius

De Hearts hebben zich goed herpakt na het verlies van vorig weekend. Het won deze keer in eigen huis van Dundee United met 3-0 cijfers. Dankzij deze zege wippen de Hearts opnieuw over Celtic, die het nog moeten opnemen tegen Falkirk.

De thuisploeg voelde dat ze iets goed te maken hadden na het verlies tegen Hibernian. Ze startten dan ook aan een enorm hoog tempo. Al na vier minuten kon kapitein Paul Hartley zijn team op voorsprong brengen toen hij een voorzet van Mikoliunas voorbij Stillie kon werken. Enkele minuten later kon ook Dundee United voor gevaar zorgen. De verdedigers van de Hearts verloren Lee Miller uit het oog, maar die kopte de bal naast het doel van Gordon. Na deze kans werden de bezoekers weggedrukt. Eerst kon Fyssas gevaar creeĆ«ren met een afstandsschot, en even later was het Skacel die bijna voor de 2-0 zorgde. Na een half uur spelen mocht diezelfde Skacel een vrije trap nemen. De bal waaide verrassend genoeg over de hele United-defensie in het doel.

Dundee United gaf de moed nog niet op. Net na de pauze stelde Robson doelman Gordon op de proef met een mooi afstandsschot. Toch konden de bezoekers niet vermijden dat de Hearts met de 3 punten gingen lopen. Net voor het uur kon Pospisil de 3-0 eenvoudig binnentikken. In de slotminuten kon de thuisploeg nog enkele keren gevaarlijk zijn, maar telkens stond doelman Stillie goed opgesteld. Het bleef bij een 3-0 zege voor de Hearts.

Hearts: Gordon, Neilson, Fyssas, Pressley, Webster, Skacel (McAllister 81), Hartley (Wallace 75), Mikoliunas, Pospisil (Simmons 84), Elliot, Brellier.

Dundee Utd: Stillie, McCracken, Archibald, Canero, Kerr, Brebner (McInnes 32), Miller, Robson, Fernandez (Wilson 69), Samuel, Ritchie.

Scheidsrechter: C Thomson