Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers blijven op de dool
Pieter Marius

De Glasgow Rangers blijven puntenverlies lijden. Vandaag kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Falkirk. De landskampioen valt door dit gelijkspel terug naar plaats vijf in de stand, en voelt ook de adem van Inverness en Aberdeen in de nek.

De Rangers hadden iets goed te maken na de teleurstellende resultaten van de vorige weken. Ze begonnen dan ook gretig aan de partij. Het eerste gevaar kwam er via Steven Thompson, die terug aan de aftrap verscheen na afwezigheid. Het schot van de spits ging echter net over het doel van Glennon. De bezoekers hadden echter al snel een antwoord klaar: ex-Rangers speler Russell Latapy trapte een vrijschop net naast. Daarna moest Falkirk het spel ondergaan. De wederoptredende Buffel kwam goed voor de dag, en zorgde voor gevaar. Doelman Glennon pareerde zijn schot, en had geluk dat Loverkrands de rebound op de paal schoot. Op het halfuur kwamen de Rangers dan toch op voorsprong. Het was opnieuw Buffel die voor de opening zorgde. Zijn schot week af op het been van verdediger Ireland, en belandde zo in doel.

De tweede helft kwam traag op gang. De Rangers hadden de partij onder controle. Falkirk was niet in staat om gevaar te creëren, en moest net voor het uur een nieuw doelpunt slikken. Kenny Milne haalde Burke onderuit in het strafschopgebied, en zo kon Loverkrands de score verdubbelen vanop de stip. Zo leek de thuisploeg op weg naar een vlotte winst. Dat was echter buiten Falkirk gerekend. Na 69 minuten spelen kon Gow voor de aansluitingstreffer zorgen. Met een prachtige lob verraste hij Waterreus. Drie minuten later kwamen de bezoekers zelfs langszij. Gow zette Moutinho op weg met een mooie pass. Die dribbelde de Rangers-defensie uit alvorens de 2-2 binnen te trappen.

Rangers: Waterreus, Hutton, Andrews, Kyrgiakos, Murray, Burke, Ricksen, Malcolm, Lovenkrands (McCormack 76), Thompson, Buffel (Jeffers 65).