Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic wint topper
Pieter Marius

Celtic Glasgow heeft zijn leiderspositie in de Schotse Premier League verstevigd. Het won met 3-2 cijfers van Hibernian, de derde uit de stand.

Bij de thuisploeg kwam Shaun Maloney aan de aftrap door de blessure van Maciej Zurawski. De Chinees Du Wei verscheen voor de eerste keer dit seizoen op de bank. Het was Celtic dat de beste start nam. Aiden McGeady kon voor het eerste gevaar zorgen. Hij zette de bal mooi voor doel. Stilian Petrov tikte de bal voorbij doelman Malkowski, maar Caldwell kon het leer nog van de lijn weren. Hibernian moest het spel ondergaan, maar kon de nul toch op het scorebord houden. Eerst kopte John Hartson in het zijnet, en even later miste een schot van McGeady richting. Na veertig minuten spelen kon de thuisploeg dan toch op voorsprong komen. Nakamura kon een vrije trap mooi op het hoofd van John Hartson schilderen, die het leer voorbij Malkowski in doel kopte.

Net na de rust kon ook Hibernian gevaar creëren. Al in de eerste minuut kon Guillaume Beuzelin met een kopbal de stand in evenwicht brengen. De thuisploeg kon niet direct reageren, en enkele minuten later kon Fletcher er met een mooie volley 1-2 van maken. Toch kon Celtic nog orde op zaken stellen. Met een mooie vrije trap van Maloney en een schot van Hartson stonden ze al snel terug op voorsprong. Op het einde van de partij vielen er nog kansen te noteren van Beuzelin, Hartson en Petrov, maar geen van deze drie spelers kwam nog tot scoren.

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Wallace, Nakamura (Pearson 90), Lennon, Petrov, McGeady, Maloney, Hartson.
Subs Not Used: Marshall, Virgo, Lawson, Thompson, Du, Camara.

Hibernian: Malkowski, Whittaker, Caldwell, Smith, Glass, Scott Brown, Thomson, Beuzelin (McCluskey 84), Fletcher, Riordan (Sproule 45), O'Connor.
Subs Not Used: Simon Brown, Morrow, Hogg, Rudge, Shiels.