Hearts
Hibernian
Datum: 07/08/2005 15:00
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Murrayfield Edinburgh
Valse start voor Hibernian
Yves Dekoning
| 0 reacties
Valse start voor Hibernian
Foto: © SC

Hibernian, vorig jaar nog derde in de Schotse Premier League, is heel slecht aan het seizoen begonnen. Nadat The Hibs vorige week niet verder kwamen dan een gelijkspel, gingen ze vandaag met 4-0 de boot in op het veld van stadsgenoot Hearts.  

In tegenstelling tot vorige week kwam Stephen Glass dit keer wel aan de aftrap. Dat ietwat verrassend ten koste van spits Derek Riordan. Deze tactische wijziging bracht echter geen beterschap voor Hibernian. Nog voor het kwartier bracht Rudi Skacel de thuisploeg al op voorsprong. Stephen Caldwell zorgde bijna voor de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd weggewerkt door keeper Gordon. The Hearts hadden duidelijk het meeste balbezit, maar dat resulteerde niet direct in een tweede doelpunt. Met een 1-0 voorsprong gingen ze de rust in.
 
Hibernian kwam duidelijk als de meest frisse ploeg uit de kleedkamers, maar doelpunten maken bleek onmogelijk. Even later krijgen ze het deksel op de neus met een terechte strafschop voor The Hearts. Stephen Glass raakte de bal met de elleboog in het strafschopgebied: Paul Hartley aarzelt niet om de stand op 2-0 te brengen. The Hibs besloten met Riordan een verse kracht in te brengen, maar dat zorgde niet voor beterschap. De thuisploeg bleef het beste voetbal brengen, en dat resulteerde nog in twee late doelpunten van Stephen Simmons en Saulius Mikoliunas. Dankzij deze 4-0-zege komen The Hearts samen met The Rangers aan de leiding te staan. Ze zijn de enige ploegen die tot nu toe het maximaal aantal punten hebben.

 
Hearts: Gordon, Neilson, Webster, Pressley, McAllister, Mikoliunas, Hartley, Bednar (MacFarlane 74), Skacel, Brellier (Wallace 69), Elliot (Simmons 52).
Hibernian: Malkowski, Whittaker, Smith, Caldwell (Hogg 27), Murphy, Beuzelin, Stewart, Thomson, Glass (Riordan 63), O'Connor, Konte (Sproule 63).
Doelpunten: Skacel 13, Hartley 58 pen, Simmons 71, Mikoliunas 83.
Bezoekers: 16,459
Scheidsrechter: S Dougal 



Geschreven door P. Marius