Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Murrayfield Edinburgh
Celtic komt terug van 2-0 en wint topper
Philippe Crols

1 januari of niet, maar in Schotland werd er gevoetbald. Er stond op de eerste dag van het nieuwe jaar ook meteen een topper op het programma. Celtic won die topper met 2-3 van Hearts. De bezoekers kwamen 2-0 achter, maar wisten in een spectaculair slot toch nog de partij naar hun hand te zetten.

Leider Celtic begon aan speeldag 21 met vier punten voorsprong op eerste achtervolger Hearts. De nummer één uit de rangschikking werd op bezoek bij die nummer twee al gauw in het nauw gedreven. Edgaras Jankauskas, u kent hem nog wel van bij Club Brugge, had na 6 minuten al de openingstreffer weten aan te tekenen. Celtic was nog niet goed en wel bekomen van die vroege opdoffer of de tweede treffer was al een feit. Steven Pressley verdubbelde na acht minuten de score, 2-0. Celtic raakte een beetje gefrustreerd en de scheidsrechter van dienst probeerde met enkele gele kaarten de gemoederen te bedaren. 2-0 was echter wel de ruststand.

Celtic kwam met goede moed en invaller Stephen Pearson uit de kleedkamer. Na tien minuten spelen in die tweede helft had die Pearson de bezoekende hoop weer weten aan te wakkeren door de aansluitingstreffer te scoren, 2-1. De wedstrijd werd er niet minder bitsig op. In totaal zouden er maar liefst acht gele kaarten (vier voor elke ploeg) getrokken worden. Een kwartier voor tijd kreeg Fyssas van Hearts ook nog een rode kaart. Celtic opende nu zijn jacht op de gelijkmaker en die kwam er ook. Dat gebeurde twee minuten voor tijd na een doelpunt van Stephen McManus (foto). De verdediger ontpopte zich in de absolute slotfase helemaal tot match-winnaar door nog eens te scoren en zo Celtic alsnog aan de drie punten te helpen, want 2-3 was ook de eindstand.

Celtic telt na 21 speeldagen nu al zeven punten meer dan eerste achtervolger Hearts. De Glasgow Rangers hebben al zeventien punten minder dan hun grote rivaal. Tussen de Rangers en Hearts staat Hibernian nog op een derde plaats.