Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Caledonian Stadium
Rangers hadden weinig overschot
Philippe Crols

De Glasgow Rangers zullen dit seizoen allicht geen Schotse kampioen meer worden of er moesten nog een paar wereldwonderen gebeuren natuurlijk. Wel proberen Buffel en co nog zo dicht mogelijk te eindigen. Zondag werd er alvast gewonnen van Inverness.

Omdat de nummer drie, Hibernian, zaterdag al onderuit ging met 4-1 tegen de nummer twee, Hearts, konden de Glasgow Rangers zondag over datzelfde Hibernian naar plaats drie wippen. Daar waren ze zich bij de bezoekers maar al te goed van bewust, want al na zes minuten flikkerde de 0-1 op het bord na een doelpunt van Boyd. Inverness, de nummer zes en dus een gewone middenmotor, liet het daar echter niet bij en sloeg vrijwel meteen terug. Op het kwartier maakte Dargo gelijk. Toch konden de bezoekers dankzij een doelpunt van Andrews nog met een voorsprong de rust in, 1-2.

Na rust leken de Rangers hun schaapjes al snel op het droge te hebben. Boyd had net voor het uur immers voor de 1-3 gezorgd. Dat deed hij vanop de strafschopstip. Toch was het nog niet afgelopen, want met nog twintig minuten te gaan wist Wyness voor de aansluiting te zorgen. Verder raakte de thuisploeg echter niet en het bleef 2-3.

De Rangers staan nu op plaats drie en tellen 43 punten. Dat zijn er nog altijd zeven minder dan de nummer twee Hearts. Op leider Celtic hebben de Rangers al een achterstand van vijftien punten. Inverness blijft rustig in de middenmoot staan.