Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Ibrox Stadium
Celtic loopt verder uit na winst in Old Firm
Dirk Pieters

Dit weekend stond in Schotland de Old Firm tussen Glasgow Rangers en Celtic Glasgow op het programma. De laatste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in november op een 3-0 overwinning voor Celtic. Ook in de competitie doen de bezoekers het stukken beter dan de Rangers. De thuisploeg heeft al een achterstand van achttien punten in het klassement op Celtic.

De eerste kans van de wedstrijd was al meteen raak. Na tien minuten kreeg Maciej Zurawski de bal van Stilian Petrov en hij liet doelman Ronald Waterreus meteen kansloos. De Rangers reageerden daarop met een kopbal van Marvin Andrews, maar zijn bal ging over het bezoekende doel. Veel gebeurde er niet in het eerste halfuur, enkel een schotje van Shaun Maloney was nog de moeite waard. Beide ploegen vochten de wedstrijd uit op het middenveld. De laatste kans voor de rust was nog voor de bezoekers, maar een vrije trap van Shaun Maloney ging over het doel van Waterreus.

In de tweede helft was de eerste kans voor John Hartson, maar zijn schot ging naast. De kansen bleven ook in de tweede helft lang op één hand te tellen. Dado Prso probeerde het van ver, maar opnieuw ging de bal niet tussen de palen. Iets over het uur voerden de Rangers een wissel door in de hoop op beterschap. Peter Lovenkrands kwam in het veld voor een erg bleke Nacho Novo. Met nog 25 minuten te gaan kopte Sotirios Kyrgiakos een vrije trap van Alan Hutton naast het Celtic-doel. Ook Thomas Buffel moest na 72 minuten naar de kant, in zijn plaats kwam Kris Boyd. Ook de laatste kans van de Glasgow Rangers ging er niet in. Het schot van Marvin Andrews werd gestopt door doelman Artur Boruc.

Celtic won de Old Firm van de Glasgow Rangers met het kleinste verschil en heeft nu in de stand al 21 punten voorsprong. Ook de nummer twee uit het klassement, Hearts, staat al op dertien punten.  [AN]