Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Easter Road Stadium
Celtic loopt weer wat verder uit
Ruben Claesen

Na een dramatisch begin voor de jongens van Gordon Strachan kon de 1-0-achterstand toch nog worden omgebogen in een 1-2-overwinning. Hibernian speelde beter in de tweede helft en kwam ook op voorsprong, maar kon die stand niet tot aan de rust behouden. Na de rode kaart voor keeper Brown kon Celtic de wedstrijd domineren en ook beslissen.

Celtic, zonder de geblesseerde John Hartson, begon het beste aan de partij. In een besneeuwd Easter Road trapte Shunsuke Nakamura een vrije trap maar net naast. Hibernian leek niet onder de indruk en nam de wedstrijd over. Na zeven minuten spelen kwamen de jongens uit Edinburgh zelfs op voorsprong via Killen, maar de lijnrechter had al gevlagd. Na dik twintig minuten spelen was het dan toch prijs. Derek Riordan, ooit nog in de belangstelling van Anderlecht, knalde een vrije trap heerlijk voorbij Boruc: 1-0, dik verdiend. Tien minuten voor rust kwamen The Bhoys tegen de gang van het spel in toch op gelijke hoogte. Steven Whittaker haalde de doorgebroken Maloney onderuit, slechts geel voor Whittaker, strafschop voor Celtic. Die werd benut door Shaun Maloney, 1-1, meteen de ruststand.

In de tweede helft groeide Celtic meer en meer in de partij en op het uur kwam het op voorsprong. Een hoekschop van Nakamura vond Zurawski, die verlengde tot bij McManus en die zette de bezoekers op voorsprong. McManus vierde zijn contractverlenging dus in stijl. Amper een minuut later leek de wedstrijd zo goed als gespeeld, toen keeper Brown rood kreeg nadat hij hands maakte buiten de zestien. Weer even later leek de kous helemaal af te zijn voor Hibernian, toen Whittaker zijn tweede penaltyfout beging, alweer op Maloney. Maloney zelf trapte, maar reservekeeper Zbigniew Malkowski, ex-Feyenoord, pakte. De Pool hield ook nog Petrov en Zurawski van de 1-3, Hibernian zelf kon niet meer dreigen, 1-2 bleef het.