Hearts
Rangers FC
Datum: 19/03/2006 13:30
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Murrayfield Edinburgh
Buffel bezorgde Rangers een punt
Luc Goderis
| 0 reacties
Buffel bezorgde Rangers een punt
Foto: © SC

Hearts hield zondagnamiddag één puntje thuis tegen de Rangers en doet daarmee een goede zaak in de strijd om de tweede plaats met bijhorend Champions League-ticket.   Met nog acht wedstrijden voor de boeg behouden de Hearts hiermee hun voorsprong van zes punten.  Jankauskas, ex-Club Brugge, schoot eerst de club uit Edinburgh op voorsprong, maar Buffel stelde na de rust gelijk.

De wedstrijd startte in een razend tempo en de thuisploeg greep de bezoekers uit Glasgow meteen naar de keel.  Het leverde Hearts al vlug enkele kansen op en nog voor de eerste tien minuten om waren mocht het thuispubliek juichen.  Deividas Cesnauskis zette Ian Murray in de wind en bediende Paul Hartley op de flank.  De Schotse international trok laag voor en Edgaras Jankauskas liet de reuzenkans niet onbenut.
Beide teams schakelden na het doelpunt enkele versnellingen lager en er viel, behalve enkele potige tackles, niet zo héél veel meer te beleven.  
Op slag van rust kwam Thomas Buffel slechts een voetje tekort om, op voorzet van Chris Burke, de gelijkmaker binnen te glijden.

Tien minuten na de herneming hield Craig Gordon de thuisploeg  recht.  Een vrije trap belandde, via het muurtje, in de voeten van Buffel.  De Belg vlamde meteen richting doel maar Gordon redde spectaculair.
Halfweg de tweede helft haalde Buffel toch zijn gram.  Hij zag zijn pegel op doel eerst wel gekeerd maar was op zijn eigen schot goed gevolgd en gleed zelf de rebound binnen. 

De Rangers gingen op zoek naar de zege maar stuitten hierbij steevast op een briljante Gordon.  Hij ranselde ondermeer pogingen van Dado Prso en Burke uit zijn kooi.  Buffel stond tien minuten voor affluiten dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag maar hij besloot nipt naast.
In de slotfase hield centrale verdediger Robbie Nielson ei zo na de drie punten thuis maar zijn kanonskogel, vanop een goede twintig meter, spatte op de dwarsligger uiteen.