Speeldag: Speeldag 5
Stadion: East End Park Dunfermline
Celtic vlot voorbij Dunfermline
Pieter Marius

Celtic Glasgow heeft de goede vorm terug te pakken. Vandaag won het makkelijk in Dunfermline met 0-4 cijfers. Maciej Zurawski werd terecht als man van de match bekroond met twee doelpunten en een assist.

Na vorige week op de bank te zijn gestart bij Celtic, mocht Maciej Zurawski terug aan de aftrap verschijnen. De Poolse spits bewees direct dat Gordon Strachan de goede beslissing had genomen. Al na vijf minuten zorgde hij voor de eerste treffer door de bal in de korte hoek te trappen. De bezoekers waren niet tevreden met één doelpunt. John Hartson zorgde al na tien minuten voor een tweede treffer nadat doelman Bryn Halliwell de bal slecht had weggewerkt. Dunfermline besloot in de tegenaanval te trekken, op zoek naar de aansluitingstreffer. Halfweg de eerste helft kwam die er bijna toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Artur Boruc wist de elfmeter van Burchill echter te stoppen, zodat het 0-2 bleef aan de rust.

Ook in de tweede helft bleef Boruc uitstekend keepen. Hij reageerde gepast op een volley van Darren Young. Even later kon Zurawski bijna zijn tweede van de namiddag scoren. Zijn schot ging echter over het doel van Halliwell. Nadat John Hartson een kans mistte, was het de beurt aan Sunsuke Nakamura. De Japanner werd goed op weg gezet door Zurawski, en had meer geluk met de afwerking. Toen diezelfde Zurawski even later nog eens aan de bal kwam, zagen de supporters het leer opnieuw in de netten verdwijnen. Na een teleurstellende seizoensstart toonde de Pool vandaag dat hij een goede aankoop is. Celtic schuift dankzij deze zege op naar een gedeelde tweede plaats. Hearts blijven ongeslagen aan de leiding.

EINDSTAND: Dunfermline 0-4 Celtic Glasgow

DOELPUNTEN: Zurawski 0-1, Hartson 0-2, Nakamura 0-3, Zurawski 0-4

DUNFERMLINE (4-4-2) Halliwell, Ross, Tod, Wilson, Thomson (Horsted 76); Mason (Derek Young 20), Darren Young, Makel, Campbell; Tarachulski, Burchill (Hunt 73).
Subs: Murdoch, Donnelly, Wilson, Phinn.

CELTIC (4-4-2) Boruc; Telfer, Balde, McManus, Camara; Beattie, Virgo (Lawson 60), Petrov, Nakamura; Zurawski (McGeady 89), Hartson.
Subs: Marshall, Pearson, O’Dea, Wallace, Varga.