Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Fir Park Motherwell
Rangers klopt Motherwell
Kristof Blomme

Net als Celtic en Hearts op zaterdag is ook Glasgow Rangers erin geslaagd om de eerste competitiematch winnend af te sluiten. De ploeg van Buffel ging bij Motherwell winnen met 1-2.

In de beginfase waren de beste kansen voor Glasgow Rangers. Thomas Buffel liet zich niet onbetuigd, maar sprong onzorgvuldig om met de kansen. Eerst kreeg hij een goeie schietkans, maar besloot hij naast. Even later kwam hij oog in oog met doelman Smith, die het duel won. Toch kwamen de bezoekers in de eerste tien minuten al op voorsprong. Debutant Sionko faalde niet toen hij alleen voor de thuisgoalie kwam. Op het halfuur zette de bedrijvige Buffel een schitterende actie op, vanop zijn eigen helft. Zijn schoot vloog echter over de dwarsligger. Sionko knalde vijf minuten voor de rust de laatste kans over op aangeven van Prso

Na de rust kreeg Buffel de bal al vroeg tot bij Adams, die de lat trof. Na zeven minuten kwam Motherwell plots op gelijke hoogte. Een eerste poging van O'Donnell werd nog gered door Letizi, maar diezelfde O'Donnell volgde de bal goed op en werkte beheerst af. Tien minuten later stonden de bezoekers alweer op voorsprong toen Prso een hoekschop van Adams hard binnen kopte. De laatste kans van de partij was opnieuw voor Prso. Hij trapte van dichtbij op doel, maar Smith redde subliem. Buffel, die een sterke wedstrijd speelde, werd in de laatste minuut naar de kant gehaald.