Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Tannadice Park
Celtic neemt vlot afstand van Dundee
Dirk Pieters

Celtic deed zaterdagmiddag wat van hen verwacht werd. Het won met duidelijke 1-4 cijfers op het veld van Dundee United. Man van de match was Shunsuke Nakamura met drie doelpunten. Ook de Nederlander Jan Vennegoor of Hesselink pikte zijn doelpuntje mee.

Toch was het de thuisploeg die al na vijf minuten op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Noel Hunt. Celtic-doelman Artur Boruc kon een afstandsschot niet afstoppen en zag Dundee zo 1-0 voor komen. Dundee bleef goed meevoetballen en kwam iets voor de rust bijna op 2-0, maar aanvoerder Barry Robson miste de unieke kans. Niet veel later kwam Celtic dan toch op gelijke hoogte toen het Japanse talent Nakamura zijn duivels ontbond.

Na de rust volgden de doelpunten zich razendsnel op. Nakamura zorgde in de 48e minuut voor de 1-2, en enkele minuten later was ook Vennegoor of Hesselink aan het fees:; 1-3. En nog was de afstraffing niet gedaan want Nakamura zorgde met zijn derde van de avond voor de 1-4 eindstand.

Door deze overwinning blijft Celtic alleen leider. Voor Dundee, dat slechts twee van zijn laatste 26 wedstrijden won in de competitie, ziet het er stilaan slecht uit. [AN]