Speeldag: Speeldag 19
Stadion: East End Park Dunfermline
Celtic nipt voorbij hekkensluiter
Kristof Blomme

Celtic heeft rode lantaarn Dunfermline met 1-2 verslagen. Het telt nu al zestien punten voorsprong op het nummer twee, Glasgow Rangers.

Celtic ging zondag op bezoek bij Dunfermline. In de eerste helft was het verschil tussen beide ploegen niet zo groot. Na tien minuten kregen de bezoekers een eerste mogelijkheid, maar Miller kon net niet bij een voorzet van Nakamura. Vijf minuten later profiteerde Crawford bijna van balverlies van Jarosik. Het schot van de thuisspeler verdween over. Na een halfuur scoorde Miller na een goeie voorzet van McGeady. Het doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Kort na de pauze kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Miller kreeg de bal tot bij McGeady, die het leer mooi voorbij De Vries krulde. Op het uur kreeg Zurawski een grote mogelijkheid om de partij te beslissen. De Poolse aanvaller liet de wenkende mogelijkheid liggen. Tien minuten later was het wel raak voor de Pool. Hij scoorde van dichtbij na een goede actie van Lennon. In de slotminuut zorgde Simmons nog voor de eerredder. Celtic telt nu al zestien punten voorsprong op Glasgow Rangers en Aberdeen.