Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Celtic Park Glasgow
Vennegoor zorgt voor een hattrick
Dirk Pieters

Het was zaterdagmiddag duidelijk de middag van Jan Vennegoor of Hesselink. De aanvaller van Celtic was goed voor drie doelpunten in de gewonnen wedstrijd tegen Saint-Mirren (5-1). In eigen huis nam de leider van de competitie makkelijk afstand van zijn tegenstander.

Al na een kwartier zorgde de Nederlander voor de openingstreffer. Ook nadien kreeg de thuisploeg nog heel wat kansen, maar de 1-0 bleef op het bord staan. Na de rust kwamen de bezoekers opnieuw in de wedstrijd. Stephen McGinn zorgde vlak na de rust voor de gelijkmaker. Daarna was het opnieuw Vennegoor die aan het feest was. De Nederlander gaf het goede voorbeeld. Want amper 5 minuten na de 2-1 zorgde Aiden McGeady voor de 3-1 stand. In de slotfase werd het nog erger voor Saint-Mirren. Vennegoor scoorde zijn derde van de avond en ook Kenny Miller pikte zijn doelpuntje mee. Zo werd het uiteindelijk nog 5-1 voor Celtic.

The Bhoys hebben door de overwinning maar liefst twintig punten voorsprong op aartsrivaal Glasgow Rangers, dat morgen nog wel op bezoek gaat bij Dunfermline. [AN]