Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Pittodrie Stadium
Aberdeen te zwak voor Celtic
Dirk Pieters

Ook dit weekend won Celtic Glasgow zonder al te veel problemen op verplaatsing bij Aberdeen. Het ziet er naar uit dat niemand de Schotse topclub kan stoppen in de eigen competitie. De regerende landskampioen won zaterdagnamiddag met 1-2 bij Aberdeen.

Nog voor het half uur was de wedstrijd al gespeeld. Na negen minuten zorgde Craig Beattie voor de openingstreffer op aangeven van Shunsuke Nakamura. Amper tien minuten later was de score al verdubbeld. Nakamura schoot een vrije trap prachtig voorbij de thuisdoelman.

Pas op het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een eerredder cadeau. Darren Mackie kreeg de bal voorbij doelman Artur Boruc en zorgde zo voor de 1-2 eindstand. The Bhoys hebben nu 22 punten voorsprong op nummer twee Glasgow Rangers, dat morgen in het eigen Ibrox Stadium Falkirk ontvangt. [AN]