Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic opnieuw te sterk in eigen huis
Dirk Pieters

Zaterdagmiddag won Celtic met 2-1 van Dunfermline. De leider in de Schotse competitie kent zo een goede voorbereiding voor het Champions League-duel tegen AC Milan van woensdag. Het was opnieuw Jan Vennegoor of Hesselink die op het einde van de wedstrijd voor het verschil zorgde.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg want al na vier minuten zorgde Kenny Miller op aangeven van Aiden McGeady voor de 1-0. Hij verschalkte van dichtbij Dorus de Vries. Even later stond de 2-0 al bijna op het bord, maar dit keer stond de Nederlandse goalie wel op de juiste plaats.

Ook na rust bleef de thuisploeg de betere ploeg en kende het pech toen Boyd alleen op De Vries mocht afgaan, maar de bal tegen de dwarsligger schoot. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Het was invaller Vennegoor die met een slimme kopbal zijn ploeg op een comfortabele voorsprong bracht. In de slotfase kwamen de bezoekers nog even opzetten, maar verder dan de aansluitingstreffer van Hamill kwam het niet.

Celtic heeft nu 22 punten voorsprong op aartsrivaal Glasgow Rangers, dat morgen op bezoek gaat bij Hibernian.