celCeltic Glasgow
Rangers FC
Datum: 11/03/2007 13:30
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Celtic Park Glasgow
Rangers troeft Celtic af in Old Firm
Rangers troeft Celtic af in Old Firm
Foto: © SC

Glasgow Rangers heeft de Old Firm nog een keer naar zijn hand weten te zetten. Op bezoek bij de grote vijand Celtic kwam Rangers met 0-1 winnen. Zo komt het nu op een tweede plaats terecht, maar het telt nog altijd een straatlengte achterstand op Celtic. 

Celtic was de betere ploeg en kreeg ook een aantal goede kansen, maar vooral McGeady en Miller verknalden de kansen. De goal viel iet of wat verrassend aan de overkant toen verdediger Ehiogu plots uitpakte met een mooie omhaal. Het moet wel gezegd worden dat doelman Boruc er niet helemaal goed uitzag bij deze tegengoal. Rangers trok zich nu terug en Celtic oefende grote druk uit op het bezoekende doel. Opnieuw Miller kreeg een goede kans net als de Nederlander Vennegoor

De allergrootste kans was nog voor Nakamura, maar doelpuntenmaker Egiogu was net op tijd ter plaatse om een puntendeling te voorkomen. Zo bleef het in Glasgow 0-1 en werden de bezoekers dus redelijk goed betaald. Voor Celtic de tweede opdoffer binnen de week nadat het ook al in de Champions League werd uitgeschakeld.