Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic wint de Old Firm
Dirk Pieters

De eerste Old Firm van het nieuwe seizoen zit er weeral op. Het was Celtic dat won van stadsgenoot Glasgow Rangers. Door de 2-0 overwinning van zaterdagavond vergroot Celtic zijn voorsprong op de aartsrivaal tot zeven punten.

Celtic was vooral in de eerste helft de betere ploeg, maar Rangers-doelman Allan McGregor hield de bezoekers het eerste halfuur van een doelpunt. De bezoekende doelman kon niet alle ballen stoppen, want hij moest zich gewonnen geven op een harde kopbal van Thomas Gravesen. De van Real Madrid overgekomen middenvelder zorgde voor de 1-0 ruststand.

In de tweede helft begon de ploeg van Thomas Buffel, die negentig minuten op de bank bleef, beter te spelen en kreeg het enkele goede kansen. Juist toen de bezoekers meer begonnen aan te dringen, viel de treffer aan de andere kant. Het was Kenny Miller die op een tegenaanval de 2-0 tegen de netten trapte. [AN]