Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers wint Old Firm ruim
Kristof Blomme

Glasgow Rangers heeft stadsgenoot en aartsrivaal Celtic verslagen met 3-0. Nacho Novo was de grote man bij de thuisploeg met twee doelpunten. Beide ploegen delen nu de leiding met 22 punten. Indien Hibernian wint bij Motherwell wordt de ploeg van onze landgenoot Ma Kalambay verrassend de nieuwe leider.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. In het eerste kwartier was er veel middenveldspel, wat leidde tot weinig mogelijkheden. Halfweg de eerste helft was de eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers. McDonald trapte op doel, maar McGregor redde knap. Na een halfuur kwam Glasgow Rangers toch op voorsprong. Een voorzet van Hutton werd door Novo hard ingekopt. Meteen daarna kreeg de Spanjaard een nieuwe mogelijkheid. Dit keer kon hij de bal niet kadreren. De laatste mogelijkheid was voor Jarosik, maar hij trof de vuisten van McGregor.

Tien minuten na de pauze leek de partij helemaal in een beslissende plooi te liggen. Nakamura leed balverlies en de daaropvolgende voorzet van Hutton werd door Ferguson van dichtbij binnen getrapt. Celtic probeerde de bakens nog te verzetten, maar dichter dan een kopbal van Donati op McGregor een kwartier voor affluiten kwam het niet. Tien minuten voor affluiten ging Adam neer in het strafschopgebied na een duel met Sno. De thuisploeg kreeg een strafschop en Novo trapte zijn tweede van de middag tegen de touwen. Het bleef bij 3-0, waardoor beide ploegen nu evenveel punten tellen.