Stadion: Pittodrie Stadium

Herbeleef Aberdeen - Rangers FC (Scottish Premier League)

Volg de match tussen Aberdeen en Rangers FC live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Voor de Rangers is het vanavond alles of niets. Samen met aartsvijand Celtic staat de ploeg van Thomas Buffel op een gedeeltelijke leidersplaats in de Schotse Premier League. De Rangers moeten wel hopen op een nederlaag of een gelijkspel van Celtic op Dundee Utd. Anders moeten de Rangers minstens vier maal scoren om de titel binnen te halen, een zeer moeilijke opdracht. Bij Aberdeen geraken Jamie Smith, Lee Mair en Jonathan Smith speelklaar. Andrew Considine en Richie Byrne zijn geschorst. Sone Aluko en Josh Walker hebben internationale verplichtingen. Bij de Rangers is Sasa Papac er niet bij wegens schorsing. Carlos Cuellar daarentegen komt na één week terug uit schorsing. Volg deze spannende partij een de Schotse titelontknooping vanavond live, bij voetbalkrant !
Aberdeen: Langfield Jamie, Maybury Alan, Severin Scott, Diamond Alexander, Foster Richard, Maguire Chris, Nicholson Barry, Touzani Karim, Duff Stuart, Miller Lee, Mackie Darren.
Rangers FC: Alexander Neil, Dailly Christian, Weir David, Cuellar Jimenez Carlos Javier, Whittaker Steven, Davis Steven, Ferguson Barry, Thomson Kevin, Adam Charlie, Darcheville Jean-Claude, Cousin Daniel.
1
Eerste prik is van Aberdeen. Na een fout van Cuellar op Miller mag Severin een vrije trap nemen. Hij kruist de bal vanop links naar binnen, maar Alexander heeft geen probleem.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
Zelfde situatie als daarnet, maar aan de overkant. Adam met de vrije trap, Nicholson vangt goed op.
4
Eerste kans van de wedstrijd is voor Aberdeen. Nicholson met een inswingende hoekschop. Miller kan er zijn hoofd tegen zetten, maar Alexander redt de bal.
6
Weer een hoekschop van Nicholson, die wordt weggekopt door de Rangers-verdediging.
8
Goede mogelijkheid voor de bezoekers. Na een hoekschop van Adam schiet Cuellar de bal in de volley op doel. Langfiels kan er net met de vingertoppen bij en tikt in hoekschop.
10
Cuellar kan weer dreigen. Nu kopt hij een voorzet van Adam net naast het doel.
12
De eerste minuten zagen we vooral veel hoekschoppen, die nog niet tot doelpunten leden. Cuellar zat er al het dichtse bij.
14
Hoekschop vanop links van Adam, maar Langfield klimt het hoogst.
16
Maguire probeert het met een schot van net buiten de zestien. De bal vliegt over de goal.
18
Weer een kans voor de Rangers. Darcheville met een schot vanop rechts, Langfield zorgt voor een goede redding.
19
Rangers is duidelijk de betere ploeg. Het gaat resoluut voor de vele doelpunten, die nodig zullen zijn.
21
Toch nog eens een kans voor Aberdeen. Duff met een schot van ver, de bal gaat naast de linker paal.
24
De aanvalsstorm van de Rangers is momenteel gaan liggen.
27
Na lang wachten eindelijk nog eens een goede kans. Na een hoekschop van Nicholson kan Diamond schieten. Alexander moet zich reppen om een doelpunt van Aberdeen te voorkomen.
30
Na een half uur spelen is de partij terug in evenwicht. Rangers heeft het moeilijk het tempo hoog te houden.
33
Aberdeen krijgt nog een kans. Maguire schiet met rechts vanop de rand van het strafschopgebied. Alexander redt goed.
36
Een schot van Ferguson gaat hoog o er.
39
We zien geen kansen meer. De Rangers moeten stilletjes aan beginnenn hopen op puntenverlies van rivaal Celtic. Daar staat het momenteel nog 0-0.
42
Nog enkele minuten tot de rust. Kan er nog een ploeg het verschil maken ?
45
Er gebeurt niets leer. We krijgen drie minuten extra.

Scheidsrechter
Rust
We zagen een middelmatige eerste helft, waar de Rangers toch de beste waren. De eerste twintig minuten waren goed, daarna was het veel minder. Grote kansen waren er niet, enkel Cuellar zat er dicht bij.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De match is opnieuw op gang gefloten.
48
Lee Miller schiet, Alexanders pakt.
51
We zien momenteel weinig kansen, wel veel middenveldspel.
56
Ferguson schiet op doel, Langfield parreert de doelpoging.
58
Corner van Adam wordt ontzet door Nicholson.
59
Ferguson kopt van dichtbij over het doel van Langfield.