Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Easter Road Stadium
Belgische doelman is de gevierde man
Jimmy Wouters

Hibernian heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van Iverness. De gevierde man was de doelman van Hibernian. De Belg Yves Ma-Kalambay stopte onder andere een penalty van Marius Niculae.

Hibs-manager John Collins behield het vertrouwen in de jonge Belg na zijn twee fouten van vorige week in het 3-3 gelijkspel tegen Aberdeen. Nadat hij vorige week twee punten verkwanselde, won hij er zaterdag drie.

Hibernian kwam al na twee minuten op voorsprong. Steven Fletcher opende vanop de stip de score nadat Russell Duncan in het strafschopgebied foutief afgestopt werd.

Iverness kwam nu opzetten, maar Hibernian was nog erg dicht bij een dubbele voorsprong. Vlak voor rust kreeg Marius Niculae eveneens vanop de stip de kans op zijn ploeg langszij te zetten, maar Ma-Kalambay stopte de inzet met zijn benen.

In de tweede helft gingen beide ploegen nog op zoek naar een doelpunt. Hibernian was nog het dichtst bij een tweede treffer via Kerr, maar gescoord werd er niet meer. [AN]

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]