Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Celtic pas in slotfase voorbij hekkensluiter
Kristof Blomme

Celtic Glasgow heeft met 1-2 gewonnen bij hekkensluiter Gretna. Het winnende doelpunt viel pas in de slotminuut.

Voor de pauze was Gretna de betere ploeg. Tien minuten voor het rustsignaal kwam de thuisploeg dan ook verdiend op voorsprong. Fabian Yantorno trapte een vrije trap tegen de touwen.

Gretna kon de voorsprong tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd vasthouden. Toen kopte Killen de gelijkmaker binnen. In blessuretijd graaide Celtic toch nog de drie punten mee. McDonald, die ook tegen Milan al in de slotminuut voor de winnende treffer tekende, gleed de bal over de doellijn.

Celtic telt één punt voorsprong op eerste achtervolger Hibernian. Glasgow Rangers volgt op drie punten van de stadsgenoot en grote concurrent.