Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Pittodrie Stadium
Celtic geeft het weg na sensatiematch
Manuel Gonzalez

Celtic heeft wederom een slechte zaak gedaan in de strijd om de Schotse landstitel. Het geraakte na een knotsgekke wedstrijd niet verder dan een 4-4 gelijkspel bij Aberdeen.

Na amper drie minuten bracht Fulham-huurling Kamara de bezoekers uit Glasgow op voorsprong, maar nog voor de tiende minuut wezen de bordjes weer gelijk na een treffer van Paton. Iets na het halfuur zette Fortune Celtic opnieuw aan de winst maar Aberdeen kon andermaal gelijkstellen, nog voor de pauze.

In de tweede periode trok Celtic het laken naar zich toe met twee goals van Keane (foto) en McGeady. Maar in een knotsgekke slotfase gaven The Bhoys zelfs deze voorsprong nog uit handen na twee goals van MacLean waarvan de eerste op strafschop in de 76ste minuut en de gelijkmaker pas twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd.

In de blessuretijd ging Aberdeen nog op zoek naar de 5-4, maar de stand bleef gelijk. O'Dea pakte in de ultieme slotfase nog zijn tweede gele kaart en dus rood zodat Celtic met tien man de wedstrijd beëindigde.

Rangers speelt morgen thuis tegen Hibernian en kan zo weer twee punten extra uitlopen op de stadsrivaal.