Datum: 26/03/2014 20:45
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Celtic pakt nu al titel na alweer overtuigende prestatie

In Glasgow kan het feest losbarsten bij de Celticfans: na de 1-4 overwinning bij Partick Thistle is de titel binnen.

Aberdeen verloor gisteren punten bij Ross County (1-1) en dus wisten ze in Glasgow dat ze bij een overwinning vanavond zeker waren van de titel. Opmerkelijk, want de play-offs moeten nog beginnen in Schotland en Celtic is nu al zeker van de eindwinst.

Wachten op de Rangers?

En de titel binnenhalen, dat deden ze in stijl. Partick Thistle was een vogel voor de kat. Al na drie minuten zorgde Stokes ervoor dat de champagne alvast in de koelkast mocht worden gezet. Door twee doelpunten vlak na rust werd het al snel 0-3 en was het duidelijk dat de titel Celtic niet meer kon ontglippen. In de slotfase milderde de thuisploeg nog, maar verder dan een eerredder kwamen ze niet. Stokes en Commons maakten er in blessuretijd zelfs nog 1-5 van.

Het moge duidelijk zijn: het Schotse voetbal heeft de laatste jaren aan spankracht ingeboet, doordat de Rangers werden terugverwezen naar de vierde klasse. Ondertussen wist die club ook al twee keer promotie af te dwingen, dus vanaf het seizoen 2015-2016 kunnen we mogelijk weer derby's krijgen in Glasgow.