Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Nou Camp Barcelona
Gudjohnsen redder in nood
Tonnelier Caroline

Na de euforie dankzij de overwinning op Sporting werd Barcelona vanavond terug met de voetjes op de grond gezet door Real Betis. De Catalanen lieten na een 2-0 voorsprong Betis terugkomen tot 2-2, maar Gudjohnsen hield de drie punten toch in Camp Nou.

Bij Barcelona startte Puyol verrassend op de bank. De bezoekende coach Chaparro gaf in de spits de voorkeur aan Jose Marí boven Pavone. In het openingskwartier was er wat dreiging over en weer. Barcelona was met een vrije trap en twee corners die volgden het gevaarlijkst. Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Eto’o knalde na een knappe actie de bal onhoudbaar voorbij Casto. Toen de Kameroener enkele minuten later op aangeven van Messi de 2-0 binnen kon leggen, zag het er somber uit voor de bezoekers uit Sevilla.  De verdiblancos bleven echter in hun kansen geloven en konden dreigen via Emaná.  Toch was het Barcelona dat nog het dichtst bij een derde treffer kwam.  Messi en Alves slaagden er echter niet in de netten nog eens te doen trillen.

Nadat Betis-coach Chaparro net voor de rust Monzón al had ingebracht voor Mark Gonzalez, wisselde hij bij de pauze ook Emaná voor Damía.  Aanvankelijk viel er in de tweede helft heel wat minder te beleven dan tijdens de eerste 45 minuten.  Barcelona liet het tempo zakken en Betis ging steeds meer in zijn kansen geloven.  Een poging van Jose Marí ging naast en even later moest Valdés tussenkomen op een schot van Capi.  Net voor het uur was het dan toch raak. Bij een onrechtstreekse vrije trap binnen het strafschopgebied verdedigde de Barça-muur te slap en Monzón knalde net naast de paal binnen.  Even later moest Valdés attent reageren op een uitbraak van Damía.  Messi zorgde nog voor een tegenstoot van Barcelona, maar Betis bleef de gevaarlijkste ploeg.

Scheidsrechter Daudén Ibañez sloot de ogen voor een duidelijke strafschopfout op Sergio Garçia, maar een minuut later zorgde Jose Marí op aangeven van de international toch voor de gelijkmaker. Barça reageerde via Xavi, maar Casto liet zich niet verschalken. Guardiola greep in door Busquets, Gudjohnsen en Bojan in te brengen voor Touré, Keita en Eto'o.  Betis zorgde nog voor een tegenstoot via Sergio Garçia, maar in het slotkwartier voerde Barcelona de druk op. Na een schot van Alves over doel en een redding van Casto op een poging van Bojan, was het Gudjohnsen die toch voor de 3-2 zorgde. Een verdienstelijk Betis slaagde er niet meer in terug te knokken en het was Barcelona dat nog dicht bij de 4-2 kwam via Bojan en Alves. Barcelona lijkt nog moeite te hebben om een volledige wedstrijd op niveau af te werken, maar kon met klasseflitsen vandaag toch het verschil maken. Betis kon het knap voetbal van de voorbije wedstrijden eindelijk omzetten in doelpunten en kan met deze hoopgevende prestatie uitkijken naar de wedstrijd van zaterdag tegen Real Madrid.