Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Pareja en co onderuit in Sevilla
De Nijs Michael

Espanyol Barcelona is er niet in geslaagd om punten mee te brengen uit Sevilla. De Catalanen gingen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuan onderuit met 2-0. Nicolas Pareja speelde de volledige wedstrijd.

Sevilla-Espanyol kondigde zich aan als een spannende wedstrijd. Espanyol had voor aanvang van de partij 7 punten, de thuisploeg had slechts 5 punten. Op het veld bleek al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, in de eerste helft vielen er dan ook geen doelpunten. Beide ploegen ging met een brilscore rusten.

Sevilla kwam het best uit de kleedkamers en dat resulteerde al snel in het openingsdoelpunt. Na een tiental minuten in de tweede periode kon Enzo Maresca het eerste doelpunt van de avond tegen de netten prikken. Espanyol, met Pareja in de basis, probeerde de bakens nog te verzetten, maar slaagde daar niet in. Het was daarentegen de thuisploeg die vijf minuten voor tijd de score kon verdubbelen. Het doelpunt kwam op naam van Javier Chaventón.