Stadion: Arena Amazonia

Herbeleef Verenigde Staten - Portugal (WK)

Volg de match tussen Verenigde Staten en Portugal live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Nu de Rode Duivels zeker zijn van een plek in de achtste finale, is het uitkijken naar wie de volgende tegenstrever wordt. Mogelijk krijgen de Belgen Portugal of de Verenigde Staten tegenover zich, die in een onderling duel deze WK-dag afsluiten. Volg het bij ons LIVE!
1
We zijn eraan begonnen in het regenwoud van Manaus!
3
Costa vormt - door de schorsing van Pepe - het centrale duo achterin met Bento. Benieuwd hoe deze nieuwe formatie achterin voor de dag komt.
5
Ronaldo laat zich een eerste keer zien op zijn linkerflank. De steraanvaller lijkt er alvast zin in te hebben!
6

Goal
Doelpunt van Nani (Onbekend Onbekend)
Cameron kan een gemakkelijke voorzet niet wegwerken. Nani profiteert en schiet ontzettend vroeg de 0-1 op het bord!
7
De VS is even van slag. Portugal wil profiteren van de onrust.
10
Reactie via Johnson nu. Meer dan een corner levert de aanval niet op.
12
De withemden komen beter in de partij. Alves haalt Johnson neer waarna de vrije trap volgt.
13
De poging van Dempsey zeilt over de kooi van Beto.
14
Nog meer blessures bij Portugal? Meireles krijgt een tik van Berckerman, maar ook Postiga blijft liggen met last aan de hamstrings.
16
Vervangen Helder Postiga
Ingevallen Eder

17
De blessuregolf houdt aan bij Portugal. Postiga kan niet verder. Eder komt erin die ook tegen Duitsland al vroeg moest opdraven.
19
Dempsey met een aardige poging, hij stuit op Beto.
23
Het is de laatste minuten wachten op nog eens een kans. We zijn halfweg de eerste periode.
24
Bradley haalt stevig uit met zijn zware linker. Zijn poging vindt het doelkader echter niet.
26
Portugal laat ondanks de voorsprong begaan. Dempsey is weer actief in de zestien, Costa zit er nog met een been tussen.
29
Ronaldo komt maar weinig aan de bal en dat lijkt hem te ergeren. Nu vindt hij toch eens Eder in de diepte. De invaller kan niet veel met de bal aanvangen.
32
Johnson aan het kanon, nipt naast. De Amerikanen solliciteren naar een doelpunt!
36
Ronaldo kan toch eens aanleggen. Howard kan zonder moeite redding brengen.
39
Het balbezit is ruim in handen van de VS. Zit de gelijkmaker voor rust er nog in?
40
Vijf minuten voor rust volgt nog een drankpauze. Het is nog enkele graden warmer in Manaus dan tijdens het eerdere duel tussen Engeland en Italië.
42
Nani eindigt zijn eerste helft zoals hij begon. Een goede mogelijkheid eindigt op Howard. Bijna 0-2!
43
Ronaldo neemt een stilstaande fase voor zijn rekening. Het leer gaat meters over.
45
Eder en nani bijzonder dicht bij de dubbele voorsprong. Howard gaat eerst de mist in, maar redt dan subliem!

Scheidsrechter
Rust
Verenigde Staten - Portugal: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
00:49
Rusten. De VS waren baas, maar de Portugezen leiden nadat ze de beste kansen afdwongen.
46
Vervangen André Almeida
Ingevallen William Carvalho

Carvalho (ex-Cercle Brugge) komt in de ploeg deze tweede helft.
48
De VS beginnen even knoeiend aan de tweede partij. Eder met de volley een meter over.
49
Aan de overzijde hoekschop, niemand kan op doel deviëren.
53
Portugal probeert iets meer te domineren dan voor rust. Levert het een tweede treffer op?
55
Bradley heeft de gelijkmaker aan de voet en Beto is uit zijn doel. Toch kan Costa op de lijn met een geweldige beenveeg nog redding brengen!
61
Ronaldo ergert zich aan zijn collega-aanvaller Eder. Begrijpelijk als je gewoon bent om met Benzema en Bale samen te spelen.
63
Ronaldo schiet ver naast. Zijn geweer staat niet correct afgesteld.
63
De aanvaller van Real buigt het hoofd. Dit is niet de gebruikelijke topper die we kennen.
64

Goal
Doelpunt van Jermaine Jones (Onbekend Onbekend)
Jones stelt uit het niets gelijk met een knaller!
66
Portugal meteen met de reactie vanwege Meireles. Howard pareert!