Voormalig talent van Anderlecht heeft mooie transfer beet

Voormalig talent van Anderlecht heeft mooie transfer beet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathis Suray is bezig aan een sterk seizoen bij FC Dordrecht. Dit heeft hem een transfer opgeleverd naar GO Ahead Eagles.

In 2020 verliet Mathis Suray Anderlecht op jonge leeftijd om meer speeltijd te krijgen. Na twee seizoenen waarin hij zich heeft moeten aanpassen, is de aanvallende middenvelder de afgelopen maanden helemaal opengebloeid.

Ondertussen al een tijd met de aanvoerdersband, heeft de Belgische speler het team met 14 doelpunten en 6 assists veel geholpen dit seizoen. Genoeg om Dordrecht naar de Promotion Play-offs te leiden in Nederland.

Hoewel Suray scoorde in de heenwedstrijd tegen FC Emmen (2-2), moest hij zich in de terugwedstrijd gewonnen geven (0-1) waardoor Dordrecht niet promoveert. Maar toch zal hij volgend seizoen in de Eredivisie spelen.

Mathis Suray schittert in Nederland

Suray tekende bij GO Ahead Eagles. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2027, dat deelt de club zelf mee via zijn officiële website.

"FC Dordrecht gaf mij de mogelijkheid om in een eerste elftal te spelen. Dat wilde ik graag. Bij Anderlecht was dat op dat moment niet mogelijk, terwijl ik juist het gevoel had dat ik in het eerste elftal minuten moest maken om mezelf te blijven ontwikkelen. Toen FC Dordrecht in 2020 concreet werd heb ik daarom die stap gemaakt", legde Suray zelf uit op het webstek van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties